Purple Reiki 

 
Purple Reiki is met name sterk helpend voor het oplossen van blokkades en weer laten stromen van (vastgelopen) energie.  
Ik omschrijf dit vaak als een extra boost binnen de Reiki energie, die snel zijn weg vindt naar vastgelopen energie. Soms wordt vastgelopen energie verward met een geblokkeerd chakra. Purple Reiki gaat direct naar de plaats in het lichaam van de vastgelopen energie om deze te deblokkeren. Zowel  de cliënt als de behandelaar kunnen direct een verschil waarnemen. Het gebied zal heel warm worden en de handen van de behandelaar kunnen heet en rood worden. Dit zal slechts een paar minuten duren en dan neemt die warmte af, dus maak je geen zorgen!

Omdat Purple Reiki heel krachtig is, wordt geadviseerd om minimaal Reiki Master te zijn en/of Kundalini Reiki gevolgt te hebben. Een blokkade in het lichaam kun herkennen aan een weerstand in de energie. Als je probeert de energie te laten stromen, dan merk je dat het daar weerstand geeft en niet goed wil stromen. Ik gebruik hierbij vooral mijn intuïtie.


Hoe wordt Purple Reiki toegepast:

Ik plaats het Purple Reiki Master symbool op de blokkade. Dit doe ik door het symbool getekend op een papiertje op de plaats te leggen of door deze zelf op de plaats te tekenen met m'n vinger. Daarna leg ik mijn handen gedurende 5 minuten op de blokkade om de vastgelopen energie los te maken. Daarna ga ik verder met de volledige Reiki behandeling. De blokkade zal merkbaar verminderen en soms direct volledig oplossen. Soms zijn een of twee vervolgbehandelingen nodig. Je kunt dit voelen, doordat de weerstand volledig of gedeeltelijk verminderd. Vertrouw erop dat Purple Reiki haar werk doet en ook nog na kan werken. Voldoende water drinken is echt een must dit om de afvalstoffen die vrij komen uit het lichaam af te voeren.