Kundalini Energie


Kundalini energie is de grootste bron van creativiteit en bewustwording. Al hoewel deze energie in lichte mate bij iedereen stroomt, stroomt deze in de huidige (drukke) maatschappij vaak veel te weinig. Door deze slapende energie aan te wakkeren, kun je steeds meer echt jezelf zijn en anderen aanmoedigen hetzelfde te doen. Kundalini energie kun je voorstellen als een rol onderaan de ruggengraat. De energie is te herkennen aan een rondje van circa 1 cm groot, die 3 ½ cm opgerold ligt.  

Van nature stroom deze energie in lichte mate bij iedereen. Kundalini energie stroomt van beneden naar boven en start daardoor bij het wortelchakra, of stuitchakra. In de huidige vorm wordt het vaak gezien als seksuele energie, maar na het opstijgen, kan het vele vormen aannemen.  

 Het opstijgen van de Kundalini energie door de chakra’s, die ook stroomt naar de aura, dient geleidelijk te gebeuren omdat het een sterke kracht heeft en gepaard kan gaan met heftige emoties en ervaringen zodra blokkades worden doorbroken. Kundalini Reiki geeft een veilige manier van het laten ontwaken van deze energie en geeft je toegang tot een van onze grootste bronnen van energie die we zelf hebben.