Emotional Freedom Technique (E.F.T.)


Dit betekent letterlijk. Het vrijkomen en losmaken (loslaten) van emoties. 

Iedereen maakt wel eens iets mee dat niet leuk of prettig aanvoelt. Dit is heel normaal. Echter als deze gebeurtenissen zich blijven herhalen kunnen er onverwerkte emotionele gedachten of angsten ontstaan die blokkades veroorzaken. Als dit maar lang genoeg doorgaat ontstaan er dus blokkades in je lichaam en kun je energetische- en lichamelijke klachten ontwikkelen.

E.F.T. is een methode die snel een verandering kan aanbrengen ten aanzien van emoties, tevens is deze methode zeer goed zelf toe te passen als zelfhulpmethode. Een paar voorbeelden waarbij E.F.T. mogelijk effectief kan hebben.

Fysiek 

  • Zoals hoofdpijn, buikpijn, nekklachten, rugklachten en slapeloosheid.

Emotioneel

  • Zoals angsten, paniekklachten, dwangneurosen, verschillende depressies, schuldgevoelens.

Mentaal

  • Zoals bij verslavingen (roken, drank en drugs) of bij belemmerende overtuigingen ''Wie zit er nu op mijn te wachten'' of ''Ik kan het toch niet''.

Energetisch

  • Zoals vermoeidheidsklachten als gevolg van een verstoorde energiebalans of hoog gevoeligheid.

Spiritueel

  • Zoals ervaringen uit patronen die je via jouw familiepatronen hebt doorgekregen of ervaringen uit vorige levens.

Hoe wordt E.F.T. toegepast tijdens een behandeling. E.F.T. is een kloptechniek die op bepaalde punten van het lichaam worden toegepast.


SEDONA Methode

Met de Sedona methode verwijder je negatieve emoties uit je lichaam en geest.

Negatieve emoties zijn verantwoordelijk voor bepaalde overtuigingen die je hebt, vaak diep geworteld. Het zijn juist deze overtuigingen die verantwoordelijk zijn voor je acties en dus ook voor negatieve resultaten in je leven. Je kunt dit vergelijken met een ui, als je laag voor laag de schillen van emoties loslaat, kun je steeds meer leven vanuit liefde en acceptatie. Jij kunt zelf kiezen voor een liefdevol en gelukkiger leven. Door los te laten creëer je vrijheid. Vrijheid ontstaat juist als jij ervoor kiest je niet langer te laten beïnvloeden door gebeurtenissen in je leven. 

Het is belangrijk om je te realiseren,  

Dat jij je gevoelens niet BENT maar HEBT, alles wat je ''hebt'' kun je weer loslaten.